Veelgestelde vragen over het portfolio

vrijdag, 30 maart

De afgelopen maanden zijn er weer veel vragen gesteld over het nieuwe portfolio. Hieronder geven wij antwoord op de meest gestelde vragen.

U krijgt een mail dat er een bericht voor u klaarstaat
Als u een bericht krijgt van PE Online dan moet u dit bericht lezen. U bent verantwoordelijk voor uw eigen dossier.

Herinnering herinschrijving dossier
Aan het einde van uw registratieperiode dient u uw dossier opnieuw aan te melden. Op de homepagina van uw portfolio kunt u zien of uw dossier wel of niet is aangemeld. Krijgt u herinneringen met de melding ‘indienen herinschrijving en betaling periode 2018’? Dan heeft u uw dossier nog niet aangemeld.
Het indienen van uw dossier is alleen mogelijk als het portfolio voldoet aan alle individuele Keurmerk vereisten (pop / peer review / minimaal 5 KU per periode jaar, en 100 KU per 5 periodejaren).

Wijziging in facturering
Aan het begin van dit jaar heeft iedere therapeut eenmalig een restfactuur ontvangen. Dit betreft een factuur voor een aantal maanden, om vervolgens later voor een vol jaar een factuur te krijgen. Dit heeft te maken met de overgang naar ons nieuwe systeem: PE Online.
Een voorbeeld is:

Een therapeut is aangemeld op 2 april 2016. Deze therapeut ontvangt een factuur voor de maanden januari, februari en maart 2018. Daarna volgt er een factuur voor een vol jaar per april 2018 t/m maart 2018. 

Praktijkhouders ontvangen per kalenderjaar een factuur voor de praktijkcontributie.

Uw facturering is gelijk met uw registratie
U registratieperiode start op moment van aanmelden. De voorgaande jaren hebben wij de vereiste naar rato berekend. Vanaf dit jaar hanteren wij uw aanmelddatum als startmoment van uw 5-jarige cyclus. Bent u op 1 april 2017 aangemeld dan geldt uw registratiejaar van 1 april 2018 t/m 31 maart 2019. Houdt u daarom vanaf dit jaar rekening met uw periode voor het volgen van peer review bijeenkomsten en scholing.

Uw upload heeft de status ‘wachten op akkoord’
Wij zijn druk bezig om alle uploads te controleren. De controles gaan echter niet op volgorde van binnenkomst, maar op volgorde van de portfolio’s die aan het einde van de registratieperiode zitten. Het kan dus zijn dat u iets langer moet wachten.
Nu zijn er therapeuten die niet 3 maal de presentielijst over 2017 hebben geüpload, maar 1 maal. Dit wordt door het geautomatiseerde systeem niet herkend. Deze therapeuten willen wij vragen om de presentielijst per peer review datum te uploaden.

Deel dit item via facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Laatste Nieuws

Deelnemers gezocht voor e-Exercise Lage Rugpijn onderzoek

donderdag, 12 april

E-Exercise Lage Rugpijn is een nieuwe behandelmethode voor mensen met aspecifieke lage rugklachten, waarbij fysiotherpie geïntegreerd wordt met eHealth. Door de integratie van een smartphone app in de fysiotherapeutische behandeling biedt het nieuwe mogelijkheden om therapietrouw te bevorderen, de patiënt beter te ondersteunen bij gedragsverandering en het stimuleren van zelfregie. Voor het onderzoek naar de […]

» lees meer

Veelgestelde vragen over het portfolio

vrijdag, 30 maart

De afgelopen maanden zijn er weer veel vragen gesteld over het nieuwe portfolio. Hieronder geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. U krijgt een mail dat er een bericht voor u klaarstaat Als u een bericht krijgt van PE Online dan moet u dit bericht lezen. U bent verantwoordelijk voor uw eigen dossier. Herinnering […]

» lees meer

De behandelindex

maandag, 26 maart

Er is veel te doen over de behandelindex. Deelnemers vragen ook wat het standpunt van het Keurmerk is. Welnu, dat is helder. Het Keurmerk is tegen het gebruik van de behandelindex omdat deze een slechte indicatie geeft van de kwaliteit van handelen. Het instrument is niet erg betrouwbaar, uitslagen verschillen zonder dat duidelijk is waarom. Zelfs als […]

» lees meer

Meest gestelde vragen over het portfolio

woensdag, 17 januari

Vele therapeuten hebben inmiddels de weg gevonden naar het nieuwe portfolio. Dat is fijn om te zien! De afgelopen twee weken zijn er veel vragen gesteld over het nieuwe portfolio. Hieronder geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. Waarom is mijn portfolio leeg? De meeste vragen kregen wij over de lege portfolio’s. Naar aanleiding […]

» lees meer