Waarom dataverzameling?

Reden 1

Om feedback informatie te geven aan praktijken en therapeuten waardoor we van elkaar en onze uitkomsten kunnen leren.

Om op landelijk niveau, dus niet herleidbaar tot praktijk of therapeut, de waarde van fysiotherapie te kunnen laten zien aan anderen partijen.

Reden 2

Reden 3

Om te gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek, zodat we ons fysiotherapeutisch handelen steeds verder kunnen verbeteren en optimaal kunnen inzetten.

Uit deze redenen volgen een aantal voorwaardelijkheden voor de manier waarop we data verzamelen;

  1. We verzamelen uitsluitend data die voor het primaire proces van betekenis is, dus meerwaarde hebben voor de behandeling. Data die uitsluitend van belang is voor andere doeleinden zal altijd facultatief gevraagd worden en nooit verplicht.
  2. De data zijn alleen voor de praktijken en therapeuten zelf terug te herleiden tot de behandelend therapeut of praktijk. Externen krijgen geen toegang tot de gegevens per praktijk of therapeut, tenzij de praktijk of therapeut daar zelf schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

“Verzamelen van data is daardoor altijd zinvol, veilig en soms zelfs leuk als de feedback komt”

Wilt u meer lezen?
De links in de afbeelding zijn niet actief. Klik hier voor een afbeelding met werkende links.

data

Documenten dataverzameling

Link naar pagina met relevante documenten rond de dataverzameling  2021

Dashboard

Als u uw gegevens heeft verzonden worden deze door het NIVEL verwerkt en kunnen deze worden gebruikt voor onderzoek. Ook heeft u zelf inzicht in uw gegevens via uw dashboard. Binnen een maand worden ze in uw dashboard gezet. Zo kunt u uw praktijkgegevens inzien en kunt u benchmarken met anderen.

Daarnaast heeft iedere fysiotherapeut ook zijn of haar eigen dashboard. Onderling kan zo het fysiotherapeutisch handelen met elkaar worden vergeleken. Uiteindelijk is het de bedoeling deze informatie te delen, in bijvoorbeeld de peer groepen, bij de visitatie tussen praktijken en daar waar uw praktijk het zelf voor wil inzetten, met als doel te leren en verbeteren.

Contact Nivel
Heeft u vragen over uw dashboard of hulp nodig om in uw dashboard te komen? U kunt rechtstreeks contact opnemen met Nivel.
E-mail: ldk@nivel.nl
Tel.nr.: 030-2729814
Vanwege thuiswerken is Nivel het beste te bereiken per e-mail.