Geaccrediteerde scholing

Geaccrediteerde scholing is zichtbaar in de nascholingsagenda van iedere Keurmerk fysiotherapeut in het persoonlijke portfolio. U kunt zoeken op specialisatie/aandachtsgebied en zelfs op organisatie.

NVAO geaccrediteerde opleidingen

Het volgen van een NVAO geaccrediteerde opleiding op het gebied van fysiotherapie levert bij het Keurmerk Fysiotherapie Kwaliteitsuren (KU) op. U kunt hier zien of uw opleiding NVAO geaccrediteerd is.

Voor het volgen van een masteropleiding kunt u per kalenderjaar dat u de opleiding volgt KU opbouwen. U berekent het aantal KU door het aantal EC, te vermenigvuldigen met 28 en vervolgens te delen door het aantal studiejaren. Een voorbeeld: een opleiding geeft 90 EC en duurt 3 jaar dan zal de rekensom zijn 90×28=2520. 2520:3=840. U kunt dan 840 KU opvoeren per kalenderjaar.

Voor de overige jaren dat waarin u geen NVAO geaccrediteerde opleiding volgt, blijft de minimale 5 KU per jaar van toepassing.

Samenwerking met het NPi

Sinds 1 september 2020 hebben het NPi en Keurmerk Fysiotherapie een samenwerkingsovereenkomst. Als deelnemer ontvangt u 10 % extra korting op NPi-cursussen en krijgt u toegang tot ondersteuning materiaal voor de Peer Review.

E-learning ‘Expert worden in het interpreteren van data’
In samenwerking met het NPi biedt NPi rond de zomer van 2021 de e-learning ‘Expert worden in het interpreteren van data’ aan. De aanleiding is dat in de peerreview-systematiek blijkt dat veel therapeuten moeite hebben met het interpreteren van de data uit het dashboard van de Landelijke Database Kwaliteit (LDK).

In deze e-learning leert u kennismaken met kennisclips en praktijkvoorbeelden om data te interpreteren, te spiegelen aan landelijke gegevens en om data te gebruiken om uw fysiotherapeutisch handelen te verbeteren.


Ondersteunend materiaal voor Peer Review
Als deelnemer van het Keurmerk kunt u ondersteunende materiaal ontvangen voor vakinhoudelijke bijeenkomsten kosteloos één thema van de NPi-service naar keuze. Wilt u meer lezen? Klik hier om leer te lezen over deze service.

 

Korting bij het NPi
In de periode september 2020 t/m augustus 2021 ontvangen alle Keurmerk-therapeuten 10% extra korting op het cursusaanbod van het Nederlands Paramedisch Instituut.

Als u een account aanmaakt bij MijnNPi.nl en daarbij aangeeft dat u geregistreerd bent bij Keurmerk fysiotherapie en uw BIG-nummer invult, ontvangt u automatisch 10% korting, naast andere kortingen op basis van b.v. een NPi-kortingskaart of uw opgebouwde cursushistorie bij het NPi.

Vult u geen BIG-nummer in? Dan kunt u achteraf helaas geen korting meer krijgen.

Instellingsaccreditatie

Hieronder ziet u welke scholingsaanbieders er zijn met een instellingsaccreditatie bij Keurmerk Fysiotherapie. In de nascholingsagenda ziet u welke cursussen zij aanbieden voor het Keurmerkregister.