Geaccrediteerde scholing

Geaccrediteerde scholing is zichtbaar in de nascholingsagenda van iedere Keurmerk fysiotherapeut in het persoonlijke portfolio. U kunt zoeken op specialisatie/aandachtsgebied en zelfs op organisatie.

Korting bij het NPi

In de periode september 2020 t/m augustus 2021 ontvangen alle Keurmerk-therapeuten 10% extra korting op het cursusaanbod van het Nederlands Paramedisch Instituut.

Als u een account aanmaakt bij MijnNPi.nl en daarbij aangeeft dat u geregistreerd bent bij Keurmerk fysiotherapie en uw BIG-nummer invult, ontvangt u automatisch 10% korting, naast andere kortingen op basis van b.v. een NPi-kortingskaart of uw opgebouwde cursushistorie bij het NPi.

Vult u geen BIG-nummer in? Dan kunt u achteraf helaas geen korting meer krijgen.

NVAO geaccrediteerde opleidingen

Het volgen van een NVAO geaccrediteerde opleiding op het gebied van fysiotherapie levert bij het Keurmerk Fysiotherapie Kwaliteitsuren (KU) op. U kunt hier zien of uw opleiding NVAO geaccrediteerd is.

Voor het volgen van een masteropleiding kunt u per kalenderjaar dat u de opleiding volgt KU opbouwen. U berekent het aantal KU door het aantal EC, te vermenigvuldigen met 28 en vervolgens te delen door het aantal studiejaren. Een voorbeeld: een opleiding geeft 90 EC en duurt 3 jaar dan zal de rekensom zijn 90×28=2520. 2520:3=840. U kunt dan 840 KU opvoeren per kalenderjaar.

Voor de overige jaren dat waarin u geen NVAO geaccrediteerde opleiding volgt, blijft de minimale 5 KU per jaar van toepassing.

Instellingsaccreditatie

Hieronder ziet u welke scholingsaanbieders er zijn met een instellingsaccreditatie bij Keurmerk Fysiotherapie. In de nascholingsagenda ziet u welke cursussen zij aanbieden voor het Keurmerkregister.