Nieuw data document beschikbaar!

 in Nieuws
Beste collega, 

Dataverzameling speelt een centrale rol in ons kwaliteitsregister. Met behulp van betrouwbare uitkomsten kunnen we 1) het gesprek aangaan met onze patiënt, 2) leren van elkaar, maar ook 3) aan de buitenwereld laten zien wat de meerwaarde is van ons prachtige vak.
 
Een voorwaarde voor vergelijkbare data tussen patiënten en fysiotherapeuten is dat we hetzelfde meten. Daarom hebben we een dataverzamelingsdocument opgesteld waarin u kunt u zien waarom, waarvoor en met name welke data we uitvragen om aan te leveren aan onze LDK. Het vernieuwde document kunt u hier vinden.

De criteria in het document zijn gelijk aan aan die van het dataverzamelingsdocument uit januari, met dit verschil dat er iets meer keuzemogelijkheden zijn. Deze hebben we toegevoegd op verzoek van een aantal deelnemers. Daarnaast is het overzicht over wat de vereisten zijn verduidelijkt. Lees ook vooral de inleiding hoe we omgaan met deze vereisten en hoe de visitatie hierin past. 
 
Om het u gemakkelijk te maken hebben de onderstaande softwareleveranciers voor u een meetprotocol ontwikkeld met alle meetinstrumenten voor patiënten met lage rugklachten en COPD, conform de minimale datasets. In de toekomst is onze wens om hier meer meetprotocollen aan toe te voegen voor andere populaties.
 
Spot on Medics – Zoek op MDS COPD, MDS LAGE RUG PFROFIEL 1 of 2 en 3 (zie link voor een handleiding)
 
Fysiomanager – Zoek in de centrale bibliotheek bij standaard behandelplan op MDS – COPD mei 2021, MDS – Rug – laag risicoprofiel, MDS – Rug – midden/hoog risicoprofiel
 
IntramedVia deze link kunt u lezen hoe u de protocollen in uw EPD krijgt.
 
Fysioroadmap – Zoek in de stambestanden op COPD – MDS (versie 2021) of lage rug MDS-profiel 1 (versie 2021), 2 (versie 2021) of 3 (versie 2021)
Recente berichten