Regioavonden: Tour de SKF

 in Nieuws

Twee vragen worden nu veelvuldig gesteld door onze collega’s. De eerste betreft de visitatie, hoe, wat, wanneer, de tweede hoe om te gaan met de data en benchmarken.

Logische vragen nu het Keurmerk groeit en wij met zijn allen de volgende stappen zetten.

Nu kunnen wij deze vragen natuurlijk per mail beantwoorden maar het leek ons handiger en leuker om een aantal avonden te organiseren waarin wij deze twee items kunnen toelichten in een persoonlijk contact. Daarom gaan wij als bestuur de regio in en komen bij u langs. Dus als u vragen heeft over een van deze beide items, bezoek één van de avonden.

Wij verheugen ons erop elkaar te spreken!


Regio Zuid

Datum:          dinsdag 17 oktober 2017
Tijd:                18.00-22.00
Locatie:         Het Ketelhuis Landgoed de Grote Beek, Dr. Poletlaan 45, 5626 ND Eindhoven


Regio Noord/Oost

Datum:          woensdag 18 oktober 2017
Tijd:               18.00-22.00
Locatie:         Urbana, Wipstrikkerallee 2013, 8025 AH Zwolle  


Regio Zuid/West

Datum:          maandag 30 oktober 2017
Tijd:               18.00-22.00
Locatie:         Theater Koningshof, Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis


Regio Midden

Datum:          dinsdag 7 november 2017
Tijd:               18.00-22.00
Locatie:         Hotel Hilversum de Witte Bergen, Rijksweg 2, 3755 MV Eemnes (Laren)

 

Programma Tour de SKF  

18.00               Inloop met koffie & thee en broodjes, meet & greet bestuur SKF

18.30               Missie, visie, strategie en toekomst van het Keurmerk Fysiotherapie; een overzicht van 3 jaar SKF tot nu

19.30               Pauze en inloop, meet & greet bestuur SKF

20.00               Informatie over visitatie

20.45               Hoe haal ik het meeste uit benchmark gegevens

21.30               Vragen en afsluiten met een Borrel

22.00               Einde avond

 

Inhoud Presentaties

Missie, visie, strategie en toekomst van het Keurmerk
Op 17-10-17 en 18-10-17 zullen bestuursleden Henri Kiers en Harry Gosselink deze presentatie verzorgen. Op 30-10-17 en 07-11-17 zullen Wendy Tavenier en Marije de Leur dit op zich nemen.
2014 Hoe het allemaal begon.
2017 Wat is de huidige stand van zaken, waar houden wij ons mee bezig.
2018, 2019 en verder. Wat kunt u van het SKF verwachten.


Presentatie Visitatie
Iedere praktijk zal in twee jaar de visitatie meemaken, eenmaal als visiteur en eenmaal als
gevisiteerde. De visitatie is formatief, wat betekent dat wij elkaar er niet op afrekenen maar het een ‘critical friend’ moment is bedoeld om van elkaar te leren. Wat dit betekent en hoe de organisatie verloopt wordt in deze presentatie verteld. Leo Verton en Elise van Nimwegen zullen vanuit HCA de presentatie verzorgen. Vanzelfsprekend zal er gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.

Presentatie Hoe haal ik het meeste uit benchmark gegeven
Okay, dan hebben wij straks data. Eigen data van de praktijk, data van het gehele Keurmerk. De laatste peer review bijeenkomst zou in principe besteed moeten worden aan het evalueren van het eigen handelen op grond van deze data. Maar hoe kom ik eraan? Hoe doe ik dat? Wat is de waarde van een benchmark? In deze presentatie worden ervaringen van collega’s gedeeld.

Karien Zuidam, bewegingswetenschapper verbonden aan fysiotherapiepraktijk FysioExpert en Michael Ling, fysiotherapeut en manueel therapeut verbonden aan Topfit Fysiotherapie verzorgen deze presentatie. Hierbij wordt vanuit twee kanten de praktijk van het benchmarken gepresenteerd. De wetenschapper en de fysiotherapeut.

Wat komen collega’s tegen, welke hobbels en valkuilen moeten zij overwinnen om tot de next practice te komen? De introductie van de term next practice is gekozen, en niet de term: best practice, omdat wij binnen het Keurmerk Fysiotherapie bezig zijn met voortdurende ontwikkeling. Dus next is altijd beter. Gaat uit van leren van elkaar en niet nadoen van elkaar.

Toekenning Keurmerk Kwaliteitsuren
Voor deelname aan de regioavond bouwt iedere deelnemende fysiotherapeut 2 kwaliteitsuren op voor het persoonlijke portfolio, daartoe dient u zich bij binnenkomst te legitimeren en de aftekenlijst te tekenen. Wij verzoeken u dus om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Kosten
Er zijn géén kosten voor de regioavond voor deelnemers van het Keurmerk Fysiotherapie.
Praktijken die geïnteresseerd zijn in het Keurmerk zijn ook welkom, maar dienen zich vooraf in te schrijven bij kantoor.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door middel van het Aanmeldformulier Regioavond volledig in te vullen en via e-mail te sturen naar info@keurmerkfysiotherapie.nl of via de post naar: Westerlaan 51, 8011 CA Zwolle.

We zien en spreken u graag op 1 van onze regioavonden Tour de SKF!

Recente berichten