Terug naar gedeeltelijke lock-down

 in Corona, Nieuws

Beste collega, 

Het aantal besmettingen daalt. Minister-president Rutte zei gisteravond: ”Er gloort licht aan het einde van de tunnel.” Tijdens de persconferentie werd bekend gemaakt dat we vanaf 19 november (morgen) naar de eerder aangekondigde gedeeltelijke lock-down van 14 oktober jl. gaan. Het volhouden van een aantal basisregels blijft noodzakelijk om de besmettingen nog meer terug te kunnen dringen. We houden ons aan de leidraad die eerder is opgesteld door het ministerie van VWS en de richtlijnen van het RIVM.

Wat betekent dit voor ons? 

  • Het aantal personen dat buiten samen mag komen is bijgesteld naar maximaal 4 (m.u.v. de therapeut). 
  • Groepslessen en groepstrainingen mag samen met niet meer dan 4 personen, echter de maximale groepsgrootte binnen in één ruimte blijft op 30 personen. Mits de 1,5 meter gehouden kan worden.  
  • Een gezamenlijke warming up of cooling-down mag niet meer uit 4 personen bestaan. 
  • Zwembaden gaan voor vrije inloop weer open. 

December 
We zien dat een meerderheid van onze praktijken de plicht voor het dragen van mondmaskers al heeft ingevoerd, maar zoals eerder aangekondigd wordt landelijk per 1 december een mondmaskerplicht ingevoerd. Begin december beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna mogelijk is. Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal besmettingen. 

Meer informatie 
Klik hier om naar de website van de rijksoverheid te gaan om meer informatie over deze gedeeltelijke lock-down te lezen. Eventuele aanvullingen of wijzigingen houden we scherp in de gaten en deze zullen we u middels deze nieuwsbrief delen. 

Voor nu wensen wij u een hele goede dag, in de hoop en verwachting dat u weer veel mensen op de been zult helpen of houden.

Uw Keurmerk Team

Klik hier voor triage stappenplan (13-10)

Recente berichten