Update Corona maatregelen

 in Corona, Nieuws

Beste collega,

Het zijn bijzondere en zware tijden. Ongebruikelijke maatregelen zijn nodig. Iedereen wordt geraakt door deze maatregelen maar als fysiotherapeuten zijn er specifieke issues waar we mee te maken krijgen. Hoe zit het met de behandeling van patiënten, wat kan er nog wel? Hoe zit het met de bedrijfsvoering, wie houdt mijn bedrijf overeind als patiënten en dus omzet wegblijft? Wij zetten ons optimaal in voor beide zaken en geven hieronder graag een update over de huidige stand van zaken, met name naar aanleiding van twee overleggen die vandaag plaatsvonden op het ministerie van VWS.

Adviezen vanuit de overheid

  • Fysiotherapiepraktijken hoeven nog niet te sluiten, ergo er wordt zelfs een beroep op ons gedaan open te blijven om de druk op de huisartsenpraktijken juist nu niet te laten toenemen. Wel komt er op korte termijn, waarschijnlijk morgen al, een richtlijn hoe te handelen, specifiek voor de fysiotherapeutische situatie. Hierin zal een lijst worden opgesteld van patiënten voor wie de behandeling in ieder geval door zal moeten gaan.

Wat doen wij?

  • Wij adviseren alle peer review bijeenkomsten tot nader bericht uit te stellen. Mochten collegae in de problemen komen vanwege het einde van de registratieperiode, dan zullen wij hierin coulance betrachten en zoeken naar een oplossing.
  • De nascholing van de coaches gepland op donderdag 26 maart a.s. zal niet doorgaan. Op een later tijdstip zoeken we naar een alternatieve datum.

Wat doen wij aan het probleem voor ons als praktijken fysiotherapie?

  • We zijn in overleg met verzekeraars om tot een tijdelijke oplossing te komen voor het omzet probleem dat bij veel Fysiotherapiepraktijken nu ontstaat. Wij zetten in op het verkrijgen van een voorschot en verwachten hier op korte termijn iets over te kunnen mededelen.
  • Daarnaast proberen wij tot overeenstemming te komen over het breed (door alle verzekeraars) vergoeden van het video- en telefonisch consult. De mogelijkheden hiervoor worden op dit moment uitgewerkt.

Wij informeren u zodra het beleid van de overheid wijzigt en dit gevolgen heeft voor u en/of onze Keurmerk deelnemers.

Wij wensen u sterkte in de komende periode, als zorgverlener maar ook in uw privé situatie. Laten we hopen en zorgen dat we met zijn allen over enige tijd gezond op deze momenten terug kunnen kijken. 

Met vriendelijke groet

Uw Keurmerk team.

Recente berichten