Vanaf 1 september 10% korting voor Keurmerk-deelnemers op cursussen bij NPi!

 in Nieuws
Henri Kiers
Henri Kiers en Tinus Jongert NPi

Afgelopen dinsdag heeft onze voorzitter Henri Kiers samen met Tinus Jongert van NPi een overeenkomst getekend waarin vastgelegd is dat Keurmerk-deelnemers m.i.v. 1 september 10% extra korting krijgen bij NPi-cursussen.

Tevens start NPi en Stichting Keurmerk Fysiotherapie in september met een gezamenlijke nieuwe cursus ‘’Expert worden in interpreteren van data; een praktische cursus voor Keurmerk-fysiotherapeuten’’.

De Stichting Keurmerk Fysiotherapie ontwikkelt momenteel, in samenwerking met Nivel, een nieuw Dashboard voor de database (LDK), welke vanaf juni 2019 stapsgewijs in gebruik genomen zal worden. De totale oplevering zal eind augustus 2019 zijn. Het dashboard is een online tool voor leden van Stichting Keurmerk Fysiotherapie die spiegelinformatie geeft vanuit de praktijk en/of van het individu en dit vergelijkt met een landelijke benchmark. De spiegelinformatie is gebaseerd op data uit de EPD’s die wordt geleverd door praktijken die aangesloten zijn bij Stichting Keurmerk Fysiotherapie. 

Er zijn veel mogelijkheden om met de gegevens vanuit het dashboard aan kwaliteitsverbetering van fysiotherapeutisch handelen en fysiotherapeutische bedrijfsvoering te doen. In de peer review systematiek blijkt echter dat veel therapeuten moeite hebben gebruik te maken van het (huidige) dashboard en met het interpreteren en toetsen van de outcome data aan de benchmark. Tijdens visitaties worden de dashboard gegevens ook gebruikt en blijkt interpretatie lastiger dan gedacht.

Het NPi en Stichting Keurmerk Fysiotherapie hebben daarom gezamenlijk een cursus van 2 dagdelen en een online module ontwikkeld, waarin zowel het gebruik van het nieuwe dashboard als de interpretatie van gegevens uit het dashboard worden uitgelegd. 
De cursus, die toegankelijk is voor Keurmerk fysiotherapeuten, heeft als doel drempels voor gebruik van het dashboard door de Keurmerk fysiotherapeuten weg te nemen, waarbij men het systeem (beter) leert kennen en er meer uit kan halen.

De cursus bestaat uit lezingen met achtergrondinformatie over het gebruik van het dashboard en over het interpreteren van data. Daarnaast zal er op beide cursusdagen uitgebreid praktisch worden geoefend indien gewenst aan de hand van de eigen data.
Tussen beide cursusdagen in krijgt de deelnemer een online module aangeboden ter voorbereiding op de tweede cursusdag.

In het najaar van 2019 wordt deze cursus georganiseerd voor visiteurs van Stichting Keurmerk Fysiotherapie (dus geen vrije inschrijving mogelijk).

In het voorjaar van 2020 zal deze cursus de eerste reguliere uitvoering hebben, toegankelijk voor alle Keurmerkfysiotherapeuten.
Inschrijving hiervoor zal in het najaar van 2019 mogelijk zijn via de website van het NPi.

Recente berichten