Verruimingsmaatregelen n.a.v. de persconferentie

 in Corona, Nieuws

Beste collega,

Gisteravond werd door het kabinet een nieuw pakket aan verruimingsmaatregelen aangekondigd in de persconferentie.

Het is fijn dat er nog meer ruimte komt om onze patiënten te voorzien van de zorg die zij nodig hebben. Op dit moment wordt het document met de leidraad en stappenplan samen met het KNGF en het PPN aangepast. Het herziene document zullen we morgen publiceren op onze website. Er komt geen extra bericht, u kunt dit morgen vinden op onze webpagina Corona Updates.

De aanpassing betreft met name de noodzakelijkheid van de zorg. De voorkeursoptie om op afstand te behandelen, zal nu een overweging worden. Belangrijk blijft dat bij iedere patiënt voor binnenkomst in de praktijk een goede triage op klachten wordt gedaan en dat de regels voor social distancing in de praktijk worden gehandhaafd.

Uw Keurmerk Team

Continuïteitsbijdrage-regeling 

De afgelopen dagen hebben we vragen van Keurmerk praktijken over de continuïteitsbijdrage verzameld. Deze vragen hebben wij aan ZN voorgelegd en we hopen u met enkele dagen de antwoorden van ZN te kunnen geven. ZN heeft ook een overzicht met veelgestelde vragen op haar website gepubliceerd

Het webinar dat de VvAA woensdagavond gehouden heeft, is gevolgd door 4600 collega’s. Mocht u het gemist hebben en nog terug willen zien, vindt u het webinar en de video op de website van de VvAA in het online dossier COVID-19. 

Recente berichten