Wat betekenen de extra maatregelen voor ons?

 in Corona, Nieuws

Gisteravond tijdens de persconferentie van onze minister-president werd duidelijk dat het kabinet heeft besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lock-down, extra maatregelen in te stellen. Gelukkig verandert er voor de individuele behandelingen niets, daarbij houden we ons aan de leidraad die eerder is opgesteld door het ministerie van VWS en de richtlijnen van het RIVM. 

Vanaf 19 november gaan we terug naar de eerder aangekondigde gedeeltelijke lock-down van 14 oktober jl. Medio december beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna mogelijk is. Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal besmettingen en de druk op de reguliere zorg voor de maatregelen heroverwogen kunnen worden.

Wat betekenen de extra maatregelen voor ons? 

  • Het aantal personen dat binnen en buiten samen mag komen is bijgesteld naar maximaal 2 (m.u.v. de therapeut). 
  • Groepslessen en groepstrainingen bestaande uit meer dan 2 bewegende patiënten zijn dus niet mogelijk en we adviseren om deze de komende twee weken niet meer aan te bieden. 
  • U en uw collega’s mogen wel meerdere patiënten trainen in één ruimte, mits de 1,5 meter gewaarborgd kan worden en dat iedereen voor zichzelf traint. Een gezamenlijke warming up of cooling-down mag niet.
  • Zwembaden zijn voor vrije inloop de aankomende 2 weken gesloten. Behandelingen op afspraak (met niet meer dan 2 patiënten tegelijk) zijn wel mogelijk
  • Voor de individuele behandelingen verandert er niets.
  • Het dringende advies voor het dragen van mondmaskers geldt nog steeds. In de praktijk wordt uw wachtruimte, receptie en toilet gezien als een openbare ruimte. Alle overige ruimtes zijn niet openbaar en in de behandelkamer, als de 1,5 meter gewaarborgd kan worden, is het dragen van een mondmasker niet nodig. 

Klik hier om naar de website van de rijksoverheid te gaan om meer informatie over deze tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lock-down te lezen. We houden de aangekondigde nieuwe maatregelen scherp in de gaten. Eventuele aanvullingen of wijzigingen zullen we gelijk middels deze nieuwsbrief met u delen. 

Zorg goed voor uzelf en let een beetje op de ander!

Uw Keurmerk Team 

Recente berichten